"Monstrous" container at car wash blocks couple's view

By Gareth Dennison | 09/06/2017

'Monstrous' container at car wash blocks couple's view
Fred and Susan Scholey from Valley Drive in Wath who have had their view from the front garden obscured by a huge conatainer which is to used for a new car wash business. 170918-1

A COUPLE complained after a “monstrous” metal container for a car wash appeared right outside their house and blocked their view.

Good Day Supermarket has been given permission to use part of the convenience store car park at Church Street in Wath.

But now the view of neighbours Susan and Fred Scholey has been obstructed by the large container, which was not part of the application.

Fred (76) said: “At first the council said they probably wouldn’t get permission for this because of the drainage but now they’ve allowed it and we’ve had this thing put in.

“At the moment, we have to look at this huge monstrosity right outside our house.”

Susan (72) added: “We first found out about it when the council sent us a letter about it, saying what would happen with the plans. 

“I got in touch and we put in our objections. We said the road isn’t suitable for something like this and there wasn’t enough parking.

“Now they have started with it and they’ve put a great big, rusty container right next to us.”

The application was not discussed at planning board because there were only two letters of objection. It was passed by delegated powers. 

The council added a condition to say separate systems of drainage were needed for water before the car wash could operate.

The decision report said: “No development shall take place until details of the proposed means of disposal of surface water drainage, including details of any balancing works and off-site works, have been submitted to and approved by the local planning authority.”

Bronwen Knight, the council’s head of service for planning and building control, said: “The application was determined in consultation with the chair and vice chair of the planning board as we had received two letters of objection to it.

“The permission did include the provision of a brick-built customer waiting/office/storage building and a timber framed canopy with a profiled metal roof, but does not include the siting of a storage container which would require separate consent if they wish to retain it.”



Spotted something we should know about?

Call our Newsdesk on 01709 768146
Or email newsdesk@rotherhamadvertiser.co.uk
Message us on Facebook https://www.facebook.com/TheRotherhamAdvertiser/